Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

noen

Sauer

Vi har for tiden 90 vinterfôrede sauer av rasene hvit spælsau og pelssau. Vi har også 25 utegangersau, som beiter ute hele året på Brakstadøyene. 

Sommeren 2014 startet vi bygging av nytt sauefjøs på gården. Fjøset ble ferdig i 2015, og har plass til 200 vinterfôrede sauer. For tiden har vi ca. 120 vinterforede sau. Det gir god plass til dyrene i fjøset og fine forhold under lammingen (når antallet 3-dobles!). 

Pelssau på sommerbeite

Pelssau er en krysning av gotlandsfår og gammelnorsk spælsau. I tillegg til å produsere kjøtt, så har de spesielt fine skinn med myke krøller. Vi selger skinn av pelssau.

Utegangersau på Brakstadøyene

Utegangersau (også kalt gammelnorsk sau/villsau) er en norsk sauerase som er bygd opp av den opprinnelige landrasen i Norge. Utegangersau er lettbeint, og den kan gå ute hele året. Ulla er fin, og varierer i farge.

Utegangersau er en viktig del av skjøtselen av den truede landskapstypen kystlynghei. Sauene beiter ulikt gjennom året. Om sommeren foretrekker de gras og urter, mens den eviggrønne røsslyngen er den viktigste vintermaten. For at det skal bli riktig forhold mellom lyngdominerte og grasdominerte områder så brennes områder med gammel og vedaktig lyng i løpet av vinteren. Dermed blir det hovedsakelig gress som vokser de første årene etter brenningen inntil røsslyngen begynner å overta.

Share this page with a friend!

Share on Facebook

Logg inn